Naaste buren

!!! In opbouw !!!

Voor een aantal zaken hebben de inwoners van de Krimpenerwaard ook contacten met omliggende gemeenten. Hierbij valt te denken aan zaken als ziekenhuizen, voortgezet onderwijs en dergelijken. Met gegeven dit in het achterhoofd is daarom enige aandacht geschonken aan die omliggende gemeenten.

Naaste buren:
In Zuid-Holland:   Bodegraven,                Gouda,                      Krimpen aan den IJssel,
In Zuid-Holland:   Nieuw Lekkerland,      Groot Ammers,          Nieuwpoort,
In Utrecht:            Benschop,                   Cabauw,                    IJsselstein,
In Utrecht:            Lopik,                          Montfoort,                  Oudewater.

Molenwaard:
De gemeente Nieuw-Lekkerland bestond uit de kernen Nieuw-Lekkerland en ook Kinderdijk, bekend om het unieke karakter met negentien molens in het molengebied Kinderdijk. Tot 1 januari 2013 was Nieuw-Lekkerland is nog een zelfstandige gemeente met een eigen college (burgemeester en wethouders) en een eigen gemeenteraad. Met ingang van 1 januari 2013 is de gemeente gefuseerd met de gemeenten Graafstroom en Liesveld. De drie gemeenten zijn opgeheven en opgegaan in de nieuwe gemeente Molenwaard.

Eerder al fuseerden de ambtelijke organisatie van deze drie gemeenten. Op 1 juli 2009 ging werkorganisatie De Waard officieel van start. Alle ambtenaren van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland werken vanaf dat moment samen.
Inwoners van de drie gemeenten kunnen sinds 1 september 2009 voor dienstverlening terecht in gemeentekantoor De Waard in Bleskensgraaf.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.